English | Nederlands
April 21, 2008
PewSitter.com
Stem van de Katholieke Lekengelovigen
Onderscheiding van Verschijningen van Medjugorje Nu Rechtstreeks in Handen van Vaticaan

(Nederlandse vertaling gepubliceerd met toestemming van de uitgever)



Pewsitter.com



St. Jacobuskerk in Medjugorje
April 10, 2008 - In Europa berichtte de pers onlangs dat de kwestie van Medjugorje -- het befaamde verschijningsoord in Bosnië-Herzegowina -- rechtstreeks in handen van het Vaticaan gekomen is.

De verschijningen zullen niet geaccepteerd of verworpen worden door lokale of regionale functionarissen van de Kerk totdat hen opdracht gegeven wordt hoe en wanneer zo te doen door Rome, berichten functionarissen nu -- in een van de grotere ontwikkeling in dit geval sinds het begin van de verschijningen.

"Ik kan het bevestigen," verklaart monseigneur Mato Zovkic, vicaris-generaal van het aartsbisdom Sarajevo.

Monseigneur Zovkic, die woordvoerder is van de kardinaal van Sarajevo en eerder blijk gaf van negatieve gevoelens over het oord, vertelt Spirit Daily nu dat "de situatie is dat mensen blijven komen naar Medjugorje, ze voelen iets fijns, en ze worden sacramenteel verzoend. Het Vaticaan lijkt zeer geïnteresseerd te zijn en dus moet dit worden gerespecteerd."

Geleid door kardinaal Vinko Puljić, werd de nationale commissie in Sarajevo gevormd nadat het Vaticaan het gezag van onderscheiding afnam van de plaatselijke bisschop, die meestal over dit soort zaken gaat. Nu is de nationale commissie ook onderworpen aan hogere kerkelijke autoriteiten.

De vicaris benadrukt dat de nationale commissie niet langer van plan om actie te ondernemen totdat het rechtstreekse instructies hoort van het Vaticaan. "Dit is ons standpunt," zei Zovkic, die tevens docent is aan het seminarie in Sarajevo.

Dat is een belangrijke wijziging in haar eerdere standpunt, dat was dat de commissie een standpunt zou bepalen nadat de verschijningen gestopt waren. "Zoals de zaken er nu voorstaan, ja," zal de commissie wachten op het Vaticaan, herhaalde hij.

De nieuwe verklaringen hebben in een klap de bezwaren weggeveegd van degenen die lang hebben beweerd dat Medjugorje afgewezen of veroordeeld was omdat lokale bisschoppen in Mostar ongunstig gestemd waren.

Velen hebben Medjugorje vergeleken met historische verschijningen zoals die in Fatima en Lourdes. Het heeft miljoenen pelgrims, tienduizenden priesters, en honderden bisschoppen en kardinalen uit de hele wereld aangetrokken.



Dit is een deel van een langer artikel dat verschenen is op SpiritDaily. Het is herdrukt met toestemming van de uitgever.

Deze nederlandse vertaling van het originele engelstalige artikel bevindt zich op http://www.medjugorje.eu/onderscheiding/ . Voor het originele engelstalige artikel zie Discernment For Medjugorje Apparitions Now in Direct Hands of Vatican op www.pewsitter.com. Verwijzingen vanuit deze nederlandse pagina leiden U ook naar deze website. Voor reacties op deze pagina zie ook het originele engelstalige artikel.


Blink
Del.icio.us
Digg
Furl
Google
Simpy
Spurl
Y! MyWeb


 
Pewsitter.com
PO Box 105, Danboro, PA 18916
© Copyright, 2006-2007, All rights reserved