Image of
         English flag
English


Afbeelding van de nederlandse vlag
Nederlands

(druk regelmatig op ctrl-shift-r om de inhoud van de pagina in woord en beeld bij te werken)
Medjugorje - De Boodschap

2 januari 2000 - "In deze grootse en heilige tijd die jullie zijn binnengegaan..."

25 januari 2023 - "Bid met mij voor vrede ... Bid daarom en offer jullie dagen op door vasten en boete ... Bid met mij, dat wat ik begon in Fatima en hier kan worden gerealiseerd. Wees gebed en getuig van vrede in uw omgeving en wees mensen van vrede"
25 februari 2023 - "Blijf jullie bekeren en kleed julliezelf in boetvaardige kleding en in persoonlijk, diep gebed en in nederigheid, zoek vrede van de Allerhoogste ... blijf naar mijn Zoon kijken en volg hem naar Calvarië in verzaking en vasten"
18 maart 2023 -
"
Bid, mijn kinderen, dat jullie samen met mijn Zoon alleen vrede, vreugde en liefde kunnen brengen voor al jullie broeders en zussen"
Originele Artikelen Wayne Weible Nu In Nederlands Vertaald!Zie artikel hieronder
LAATSTE WIJZIGINGEN
- boodschappen van 18 maart en 25 februari toegevoegd
- nieuws van brief paus Franciscus aan jongeren van Mladifest 2022 toegevoegd
- nieuws  van verandering datum Mladifest toegevoegd
- videolink naar jongerenfestival toegevoegd


De Koningin van de Vrede

afbeelding van de Gospa

18 maart 2020 - "heb elkaar lief want zonder liefde is er geen redding"
2 maart 2020 - "het is de tijd van wake en van jullie vraag ik liefde, dat jullie niet oordelen - wie dan ook, omdat de hemelse Vader iedereen zal oordelen"
25 november 2017 - "leef in genade en de verwachting van jullie persoonlijke ontmoeting met Hem"
2 augustus 2017 - "Wanneer mijn Zoon opnieuw naar de aarde komt, zal Hij naar liefde in jullie harten zoeken"
2 juni 2017 - "Mijn kinderen, wees gereed. Deze tijd is een keerpunt"Boodschappen Nieuws
Overzicht
Inleiding
Verslag
Aanbevolen literatuur
Reizen
Verwijzingen
Video's opslaan
Contact

Laatste boodschappen!

Boodschappen worden op het moment alleen nog maar gegeven de 25e van de maand 18u40 en 18 maart, 25 juni en 25 december in de middag

http://www.medjugorje.hr/files/img/news/2023/190x130/mirjanadragicevicsoldo2.jpg

Jaarlijkse boodschap van de Koningin van de Vrede van Medjugorje aan Mirjana, zaterdag 18 maart 2023
De zienster Mirjana Dragicevic-Soldo had dagelijkse verschijningen van 24 juni 1981 tot 25 december 1982. Tijdens de laatste dagelijkse verschijning gaf Onze-Lieve-Vrouw haar het 10e geheim en vertelde haar dat ze eenmaal per jaar aan haar zou verschijnen, op 18 maart. Het is door de jaren heen op deze manier geweest. De verschijning duurde van 13:33 tot 13:39.

'Lieve kinderen, ik roep jullie op, door gebed en genade, om mijn zoon steeds beter te leren kennen; om te leren luisteren met een puur en open hart; om te luisteren naar wat mijn Zoon tegen jullie zegt om te leren spiritueel te zien. Dat, als een volk van God in gemeenschap met mijn Zoon, jullie mogen getuigen van de waarheid met je leven. Bid, mijn kinderen, dat jullie samen met mijn Zoon alleen vrede, vreugde en liefde kunnen brengen voor al jullie broeders en zussen. Ik ben bij jullie en zegen jullie met een moederlijke zegen. '' (www.medjugorje.hr)

picture of the Gospa

boodschap van de Koningin van de Vrede van Medjugorje aan Marija. voor iedereen en voor de gehele wereld, zaterdag 25 februari 2023
"Lieve kinderen! Blijf jullie bekeren en kleed julliezelf in boetvaardige kleding en in persoonlijk, diep gebed en in nederigheid, zoek vrede van de Allerhoogste. In deze tijd van genade wil Satan jullie verleiden; maar jullie, kinderen, blijf naar mijn Zoon kijken en volg hem naar Calvarië in verzaking en vasten. Ik ben bij jullie omdat de Allerhoogste mij toestaat van jullie te houden en jullie naar de vreugde van het hart te leiden, in geloof dat groeit voor iedereen die boven alles van God houdt. Bedankt dat jullie aan mijn oproep gehoor hebben gegeven. ”  (www.medjugorje.eu)

picture of the Gospa

boodschap van de Koningin van de Vrede van Medjugorje aan Marija. voor iedereen en voor de gehele wereld, woensdag 25 januari 2023
"Lieve kinderen! Bid met mij voor vrede, omdat Satan oorlog en haat wil in harten en volkeren. Bid daarom en offer jullie dagen op door vasten en boete, dat God jullie vrede kan geven. De toekomst staat op een kruispunt, omdat de moderne mens God niet wil. Dat is de reden waarom de mensheid op weg is naar verderf. Jullie, kleine kinderen, zijn mijn hoop. Bid met mij, dat wat ik begon in Fatima en hier kan worden gerealiseerd. Wees gebed en getuig van vrede in uw omgeving en wees mensen van vrede. Bedankt dat jullie op mijn oproep hebben gereageerd. ”  (www.medjugorje.eu)

Laatste nieuws!

Medjugorje.eu brengt geen anonieme geruchten, "informatie van binnenuit", vaak later tegensprekend, alleen echt nieuws

2 augustus 2022 - Jongerenfestival van Medjugorje: Paus Franciscus spoort de jeugd van Medjugorje aan om het voorbeeld van de Heilige Maagd Maria te volgen
(www.tdpelmedia.com, aut.vert.)

Lees ook
Paus aan de jongeren in Medjugorje: 'Vertrouw op Jezus en vind vrede'
(www.vaticannews.va, aut.vert.

en
Boodschap van de Heilige Vader Francis
Aan de deelnemers aan het jongerenfestival

(www.vatican.va, aut.vert.)Jongerenfestival Medjugorje
13 oktober 2022 - datum Jongerenfestival wordt verzet door apostolisch bezoeker en parochiepriester

(www.medjugorje.hr)


1-6 augustus 2022 - 33e jongerenfestival
 Thema: "Leer van Mij en jullie zullen vrede vinden" Mt 11,28-30.
Voor programma klik hier (Engels)
Voor de livestream klik hier of volg de YouTube uitzending hier rechts (Engels)kies op www.bedevaart,net/multimedia uit de talen


Nieuws vanaf 2008, inclusief live video en audio stream en wonderen zoals genezingen van blindheid, kanker, M.S. en A.L.S.


Overzicht

Sinds 24 juni 1981 claimen enkele, in 1981 kinderen, in een afgelegen dorp in het voormalige Joegoslavië verschijningen te krijgen van de Maagd Maria. Deze verschijningen duren voort tot op de dag van vandaag. De Maagd roept op tot gebed, bekering, vasten, boete en vrede. Deze verschijningen zijn vergelijkbaar met de verschijningen van Lourdes, Frankrijk (1858) en Fatima, Portugal (1917), welke goedgekeurd zijn door de katholieke kerk. Echter,


Inleiding

Pater Tomislav Vlasic's brief aan Paus Johannes Paulus II, de officiële brief van de kapelaan van Medjugorje aan de Paus over de gebeurtenissen in Medjugorje. In zijn brief aan de Paus van 16 december 1983 brengt Tomislav Vlasic verslag uit over de openbaringen die Mirjana in 1982 heeft ontvangen en op 5 november 1983 aan hem heeft toevertrouwd. Deze brief is essentieel voor eenieder die de ernst en reikwijdte van de boodschappen van Medjugorje wil begrijpen. Het begin en einde van de brief zijn nu ook in het Nederlands vertaald. Dringend aanbevolen te lezen!


Verslag

Om mensen bekend te maken met misschien de belangrijkste verschijningen ooit zijn hier
 
De moeder Gods verschijnt in Medjugorje (ca. 2 blz. op papier), complete inhoud van een Nederlandse vouwkaart over Medjugorje, met een overzicht van de boodschappen van de H. Maagd, telefoonnummers waar de meest recente maandelijkse boodschap voor de wereld op beluisterd kan worden, alsook adressen, telefoonnummers en boeken voor meer informatie. 
Wonder te Medjugorje (nu in Nederlands vertaald!) (ca. 20 blz. op papier), complete inhoud van de krant met de originele kolommen van Wayne Weible, een lutherse protestant, die een innerlijke oproep hoorde de boodschappen van Onze Lieve Vrouw te verspreiden, een van 's werelds meest vooraanstaande promotors van de boodschappen, auteur van verscheidene boeken over Medjugorje; van de krant zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren gedrukt.
Alle 1300 boodschappen van het begin tot vandaag op één bladzijde – eerste boodschap het eerst, laatste boodschap het laatst (ca. 200 blz. op papier), Complete inhoud van het boek Boodschappen van moeder Maria in Medjugorje door René Laurentin; uitgegeven door de Stichting Vriendenkring Medjugorje-Nederland, De Bilt, Nederland, aangevuld met de boodschappen van 1991 tot 1999 van Stichting Medjugorje Centrum, Landgraaf, van 1999 tot 2008 van de website In Medjugorje verschijnt de Heilige Maagd Maria en van andere websites die betrekking hebben op Medjugorje en van 2008 tot vandaag in eigen vertaling. Dit is de enige pagina in de wereld waar alle boodschappen van het begin in 1981 tot heden chronologisch worden gegeven, de eerste boodschap het eerst, de laatste boodschap het laatst, als één lange Internetpagina die opgeslagen (ctrl-s), afgedrukt (ctrl-p) en doorzocht (ctrl-f) kan worden. Indien u een mobiele telefoon hebt waarmee u Internetpagina's kunt bekijken biedt deze pagina een eenvoudige manier de boodschappen aan anderen te laten zien. Als u problemen ondervindt ,et het laden van deze pagina, probeer dan in de instellingen van uw Internet browser het laden van afbeeldingen en video's op "vragen" of "uit" te zetten. Het wordt aangeraden deze pagina (ctrl-s) of de hele website (met een programma als WinHTTrack of Wget) regelmatig op te slaan, zodat men de boodschappen kan lezen voor het geval het Internet niet werkt.


Aanbevolen literatuur

Medjugorje - De Boodschap, omslag en omslagteksten van Wayne Weible's eerste boek over Medjugorje. Vertaling uit 2002 van de Engelse editie die voor 't eerst werd uitgegeven in 1989, 20e druk in april 1995. Uitgegeven door uitgeverij SWP en bij hen te bestellen voor € 17,-. Hoofdstuk 21 - Rita's Story (uit de Engelse editie) behandelt de wonderbaarlijke genezing van multiple sclerose van Rita Klaus.


Reizen

Voor het reizen naar Medjugorje in coronatijd, zie het nieuwsartikel
bijgewerkt - vrijdag 11 september 2020 - Hoe reis je naar Medjugorje op bedevaart in coronatijd
of Hoe u binnen 48 uur na het testen Bosnië en Herzegovina binnenkomt
(www.medjugorje.eu)


Locatie
Waar ligt Medjugorje?, door Google Maps. Google Maps heeft nieuwe zeer gedetailleerde satellietfoto's van Medjugorje! Bekijk de kerk, Heuvel van de verschijningen (Podbrdo) and Kruisberg (Krizevac).
Met het vliegtuig
Goedkope vluchten naar Sarajewo zijn begonnen! Goedkope vluchten (tientallen Euro's incl. belastingen) naar of van Sarajewo, Split of Dubrovnik kunnen gevonden worden met Skyscanner (typ voor Sarajewo de lokale spelling "Sarajevo"). De goedkoopste stoelen vindt u door te kiezen voor bv. Nederlands, enkeltje, en dan zo breed mogelijk te zoeken door "overal" en "het hele jaar" te gebruiken, om daarna het zoeken te versmallen. Om "overal" als vertrek te gebruiken (om bv. uit te zoeken vanuit welke landen u goedkoop naar een bestemming kunt vliegen) kunt u zoeken naar vluchten vanuit die bestemming naar "overal". Als u een goedkope vlucht tussen bv. Duitsland en Medjugorje vindt, dan zijn er bv. ICE (hogesnelheidstrein)-tickets tussen Amsterdam/Utrecht/Arnhem en bv. Keulen te koop voor €19,- incl. toeslagen op NS Hispeed. Budgetretours voor het vliegtuig bestaan simpelweg uit twee budgetenkeltjes, dus u kunt ook aankomen in bv. Sarajewo, maar vertrekken vanuit bv. Split. Aangezien normale vliegmaatschappijen ook zijn begonnen met goedkope tickets, dient men ook te zoeken op sites zoals Atp. Vanuit Sarajewo vliegveld kunt u een bus nemen en op de hoofdweg overstappen op een tram naar het bus- en treinstation in het midden van de stad - het echte "stadscentrum" ligt in het oostelijke deel van Sarajewo. Vanuit Split vliegveld gaan vliegveldbussen naar de haven/bus-/treinstation in het stadscentrum. Vanuit Italië vliegen vanaf 2011 directe charters op het vliegveld van Mostar. Dit vliegveld heeft echter ongelukken gekend, omdat de aanvliegroute in een vallei ligt. Vrijwel niemand weet dat Ploče een gecombineerde bus/treinstation/luchthaven heeft, maar de luchthaven is niet ontwikkeld voor Medjugorje. Veilig vliegen op Split, Sarajewo of Dubrovnik is daarom aan te bevelen.

Met de trein
Weinig mensen weten het, maar de parochie van Medjugorje heeft een treinstation in Šurmanci, op de treinlijn van Sarajewo naar Ploče. Dit is een van de mooiste treinroutes van de Balkan, door bergachtig gebied langs de Neretwarivier door de Neretwavallei. Met de trein naar Medjugorje geeft een impressie. Europese verbindingen kunnen gevonden worden met de reisplanner van Die Bahn of voor de mobiele telefoon met de DB Navigator App, beide zijn in het Nederlands (de planners kennen geen 'Šurmanci' of 'Mostar', gebruik 'Sarajevo' of 'Ploce'). Als u de mooie route langs de Rijn wilt nemen, kies dan via 'Koblenz' in de reisplanner. Een Interrailkaart voor 5 uit 15 dagen onbeperkt reizen door Europa (€200 voor jongeren, €264 voor volwassenen, €238 voor ouderen) kost de helft van een gewoon treinretour naar Medjugorje, is goedkoper dan een retourticket van een lijnvliegtuig, is geldig in de hogesnelheidstreinen in Duitsland en kan nog op de dag van vertrek worden gekocht. Meestal is het twee dagen reizen, dus dan houdt u nog één reisdag over. Men kan tegenwoordig in één dag met de trein van Den Helder/Amsterdam/Utrecht/Arnhem naar Zagreb reizen (in de geavanceerde reisopties van Die Bahn alles wat langzamer is dan een sneltrein, NahVerkehr, bussen etc., afvinken, anders komen er alleen bussen i.p.v. treinen naar Zagreb in beeld) Reist men later op de dag vanuit Nederland/België en neemt men de nachttrein München-Zagreb bijvoorbeeld dan heeft deze 6 en 4-persoons gemengde couchettes maar 3- en 2-persoons gescheiden couchettes voor €22 resp. €33. De 1-persoons couchettes mogen niet gebruikt worden met een Interrailkaart. In 2017 bevestigden de Bosnische-Herzegowinesche Spoorwegen telefonisch dat de treinroute Sarajewo-Čapljina/Medjugorje (allemaal binnen Bosnië-Herzegowina, kaart) heropend is met een nieuwe, sneltrein, die nu in Čapljina in de zomer vóór zonsondergang aankomt (dienstregeling). Dus u kunt nu van de mooiste treinroute van Europa, door de Neretwa-vallei, genieten in volle pracht. Echter, de trein stopt niet meer in Šurmanci (8 km van en zonder bussen naar Medjugorje), maar in Čapljina (16 km van en met bussen naar Medjugorje). De treinroute Banja-Luka-Sarajevo werkt ook, maar niet met aansluitende tijden. Over grensovergaande verbindingen Zagreb (Kroatië)-Banja-Luka (Bosnië) en Čapljina (Bosnië)-Ploče (Kroatië) wordt nog onderhandeld. Het resulterende advies is in één dag de trein van Nederland/België naar Zagreb te nemen (dan geniet men van de Alpen bij daglicht), dan in Zagreb te overnachten, de volgende dag de bus van het busstation, dat dicht bij het treinstation ligt, naar Sarajewo te nemen, dan de sneltrein naar Čapljina te nemen om van het geweldige uitzicht te genieten en dan de bus naar Medjugorje te nemen. In 2017 vertrekken de treinen vanuit Sarajewo op 7u01 en 16u26 naar Mostar en Čapljina. Sneltreinen vertrekken van Čapljina om 05u52 en 19u25 naar Mostar en Sarajewo. De spoorweg strekt zicht uit tot aan de Adriatische kust in Ploče. Weinig mensen weten ook dat Ploče een gecombineerd trein/busstation/vliegveld heeft, maar het vliegveld is niet ontwikkeld voor Medjugorje.

Met de bus
Eurolines opereert met internationale bussen naar Kroatië en Bosnië. Vanuit Sarajewo, Split of Dubrovnik is het drie uur met een streekbus reizen (vanuit Sarajewo ook met de trein) naar Medjugorje voor enkele Euro's. Er gaat vanuit deze steden minstens een bus per dag rechtstreeks naar Medjugorje. Bijvoorbeeld in de zomer van 2009 vertrekt een rechtstreekse bus vanuit Sarajewo naar Medjugorje onder andere om 16u45, die stopt in Mostar bij het moslim trein-/busstation en daarna bij het Kroatische busstation en die vóór zonsondergang aankomt in Medjugorje. Maar vaak is een snellere manier om te reizen om een streekbus te nemen naar een stad dichtbij Medjugorje en dan een bus vandaar naar Medjugorje te nemen. Bijvoorbeeld, vanuit Sarajewo naar Mostar gaan de bussen een keer per uur op het hele uur, van Mostar naar Medjugorje zijn er zo'n 10 bussen dagelijks: zo'n 4 vanaf het moslim trein+busstation en zo'n 6 vanaf het onlangs herbouwde Kroatische busstation. Als u dient te reizen vanaf het moslim treinstation in oost-Mostar naar het Kroatische busstation in west-Mostar: het is een wandeling van 2 km over de Neretwarivier heen, waarbij u de vroegere frontlijn (Boulevard) oversteekt. Vanuit Split of Dubrovnik rijden de bussen minstens een keer per uur naar Ploče, vanuit Ploče gaan bussen (of de trein) meerdere keren per dag naar Medjugorje.
Overzicht over Surmanci vanaf de top van de
        Neretwavallei
Reistip
Aangezien goedkope vluchten naar Sarajewo begonnen zijn, adviseer ik een goedkope vlucht te nemen naar Sarajewo, dan een prachtige sneltreinrit te nemen naar Čapljina en dan òf de bus te nemen naar Medjugorje òf uzelf dan in Čapljina op te laten halen met de auto door uw pensionhouder van Medjugorje. Capljina, 16 km van Medjugorje, heeft een grote wachtzaal, buiten een café en enige bussen en taxi's. De vertrektijden van de vluchten van bv. Keulen naar Sarajewo zijn niet zo vroeg, dus minder mensen dienen een nacht in Keulen te slapen en meer mensen kunnen in een dag naar Medjugorje reizen.


Verwijzingen


Oost west, thuis best. Clicky
laatste 1000 bezoekers
zondag 19 maart 2023