Image of
         English flag
English


Afbeelding van de nederlandse vlag
Nederlands

(druk regelmatig op ctrl-shift-r om de inhoud van de pagina in woord en beeld bij te werken)
Medjugorje - De Boodschap

2 januari 2000 - "In deze grootse en heilige tijd die jullie zijn binnengegaan..."

25 juni 2022 tot Ivanka - "... bid, bid, bid"
25 juni 2022 tot Marija - "... vergeet niet dat jullie belangrijk zijn in mijn plan voor het redden van de mensheid. Keer terug tot God en gebed dat de Heilige Geest in jullie en door jullie mag werken"
25 juli 2022 - "Wezen jullie vreugdevolle getuigen van Gods woord en liefde en met hoop in het hart die ieder kwaad overwint. Vergeef diegenen die jullie kwaad doen en ga op de weg van heiligheid"
Originele Artikelen Wayne Weible Nu In Nederlands Vertaald!Zie artikel hieronder
LAATSTE WIJZIGINGEN
- videolink naar jongerenfestival toegevoegd
- boodschappen van 25 juli, 25 juni (twee_ toegevoegd
- nieuws over ophouden van coronatestbewijzen toegevoegd
- nieuws benoeming mgr. Cavalli apostolisch visitator Medjugorje bijgewerkt


De Koningin van de Vrede

afbeelding van de Gospa

18 maart 2020 - "heb elkaar lief want zonder liefde is er geen redding"
2 maart 2020 - "het is de tijd van wake en van jullie vraag ik liefde, dat jullie niet oordelen - wie dan ook, omdat de hemelse Vader iedereen zal oordelen"
25 november 2017 - "leef in genade en de verwachting van jullie persoonlijke ontmoeting met Hem"
2 augustus 2017 - "Wanneer mijn Zoon opnieuw naar de aarde komt, zal Hij naar liefde in jullie harten zoeken"
2 juni 2017 - "Mijn kinderen, wees gereed. Deze tijd is een keerpunt"Boodschappen Nieuws
Overzicht
Inleiding
Verslag
Aanbevolen literatuur
Reizen
Verwijzingen
Video's opslaan
Contact

Laatste boodschappen!

Boodschappen worden op het moment alleen nog maar gegeven de 25e van de maand 18u40 en 18 maart, 25 juni en 25 december in de middag

picture of the Gospa

boodschap van de Koningin van de Vrede van Medjugorje aan Marija, voor iedereen en voor de gehele wereld, maandag 25 juli 2022
“Lieve kinderen! Ik ben met jullie om jullie te leiden op de weg naar bekering, want, kinderen, met jullie levens kunnen jullie veel zielen dichter bij mijn Zoon brengen. Wezen jullie vreugdevolle getuigen van Gods woord en liefde en met hoop in het hart die ieder kwaad overwint. Vergeef diegenen die jullie kwaad doen en ga op de weg van heiligheid. Ik leid jullie naar mijn Zoon, om Hem de weg, de waarheid en het leven te laten zijn voor jullie. Dank jullie dat jullie hebbben beantwoord aan mijn oproep." (www.medjugorje.eu)

picture of the Gospa

boodschap van de Koningin van de Vrede van Medjugorje aan Marija, voor iedereen en voor de gehele wereld, zaterdag 25 juni 2022, 41e verjaardag van de verschijningen
“Lieve kinderen! Ik verheug me met jullie en dank jullie voor elk offer en gebed dat jullie hebben opgedragen voor mijn intenties. Lieve kinderen, vergeet niet dat jullie belangrijk zijn in mijn plan voor het redden van de mensheid. Keer terug tot God en gebed dat de Heilige Geest in jullie en door jullie mag werken. Lieve kinderen, ik ben met jullie ook in deze dagen wanneer Satan vecht voor oorlog en haat. Verdeeldheid is sterk en kwaad is aan het werk in de mens als nooit tevoren. Dank dat jullie hebben beantwoord aan mijn oproep." (www.medjugorje.eu)

 jaarlijkse boodschap aan Ivanka, 41e verjaardag van de verschijningen, zaterdag 25 juni 2022
De visionaire Ivanka Ivankovic-Eelez had haar regelmatige jaarlijkse verschijning op 25 juni 2022. Tijdens haar laatste dagelijkse verschijning op 7 mei 1985 vertrouwde onze vrouw het 10e geheim aan Ivanka en vertelde haar dat ze eenmaal per jaar op de verjaardag zou verschijnen van de verschijningen. Zo was het ook dit jaar.

De verschijning, die 5 minuten duurde (18: 34H - 18: 39H), vond plaats in het familiehuis van Ivanka. Alleen de familie van Ivanka was aanwezig bij de verschijning. Na de verschijning zei Ivanka: "Onze Lieve Vrouw gaf de volgende boodschap: "Lieve kinderen,  bid, bid, bid." " (www.medjugorje.eu)

picture of the Gospa

boodschap van de Koningin van de Vrede van Medjugorje aan Marija, voor iedereen en voor de gehele wereld, woensdag 25 mei 2022
“Lieve kinderen! ik kijk naar jullie en dank God voor ieder van jullie, omdat Hij mij toestaat nog steeds bij jullie te zijn, om jullie aan te moedigen tot heiligheid. Lieve kinderen, de vrede is verstoord en Satan wenst vredeloosheid. Daarom, moge jullie gebed zelfs  sterker zijn zodat iedere onzuivere geest van verdeeldheid en oorlog tot zwijgen kan worden gebracht. Wees bouwers van vrede en dragers van vreugde van de Verrezene in jullie en om jullie heen, zodat het goede in ieder mens wint. Dank jullie dat jullie hebben beantwoord aan mijn oproep." (www.medjugorje.eu)

Laatste nieuws!

Medjugorje.eu brengt geen anonieme geruchten, "informatie van binnenuit", vaak later tegensprekend, alleen echt nieuws

1-6 augustus 2022 - 33e jongerenfestival
 Thema: "Leer van Mij en jullie zullen vrede vinden" Mt 11,28-30.
Voor programma klik hier (Engels)
Voor de livestream klik hier of volg de youtube uitzending hier rechts (Engels)kies op www.bedevaart,net/multimedia uit de talen

26 mei 2022 - Geen corona-documenten meer nodig bij Bosnische en Kroatische grens!

"Voor de binnenkomst van buitenlanders in Bosnië en Herzegovina, de verplichting om een negatieve PCR-test of snelle antigeen-test te houden voor het SARS-COV-2-virus, certificaat van vaccinatie of certificaat uitgegeven door een arts dat de persoon heeft hersteld van de covid-19 Ziekte, houdt op te bestaan:"

(www.granpol.gov.ba, croatia.hr)

Mapa

grensovergangen van BiH
27 november 2021 - Paus benoemt aartsbisschop Cavalli als apostolisch visitator Medjugorje

(www.vaticannews.va, aut.vert.)
zie ook www.kn.nl
Archive photo of Archbishop Aldo Cavalli
            during a meeting with Pope Francis

archieffoto van aartsbisschop Cavalli tijdens een bezoek met paus Franciscus

16 september 2021 - Medjugorje: "Het gaat niet goed met Vicka en Mirjana" Onze lieve vrouw plant iets groots, groter dan we denken.

"Na Covid geloof ik dat Medjugorje nu weer tot leven zal komen ..."


(https://www.patheos.com/blogs/mysticpost/2021/09/16/medjugorjevicka-and-mirjana-are-not-well-our-lady-is-planning-something-big-bigger-than-we-think/, aut. vert.)(Engels gesproken)

16 augustus 2021 - Aartsbisschop Hoser, apostolische bezoeker van Medjugorje, sterft op 78-jarige leeftijd
(www.vaticannews.va, aut. vert.)

Aartsbisschop Heryk Hoser in Medjugorje
            voor een jeugdfestival in augustus 2019

Aartsbisschop Henryk Hoser in Medjugorje voor een jeugdfestival in augustus 2019 (Radio Medjugorje Mir)

Nieuws vanaf 2008, inclusief live video en audio stream en wonderen zoals genezingen van blindheid, kanker, M.S. en A.L.S.


Overzicht

Sinds 24 juni 1981 claimen enkele, in 1981 kinderen, in een afgelegen dorp in het voormalige Joegoslavië verschijningen te krijgen van de Maagd Maria. Deze verschijningen duren voort tot op de dag van vandaag. De Maagd roept op tot gebed, bekering, vasten, boete en vrede. Deze verschijningen zijn vergelijkbaar met de verschijningen van Lourdes, Frankrijk (1858) en Fatima, Portugal (1917), welke goedgekeurd zijn door de katholieke kerk. Echter,


Inleiding

Pater Tomislav Vlasic's brief aan Paus Johannes Paulus II, de officiële brief van de kapelaan van Medjugorje aan de Paus over de gebeurtenissen in Medjugorje. In zijn brief aan de Paus van 16 december 1983 brengt Tomislav Vlasic verslag uit over de openbaringen die Mirjana in 1982 heeft ontvangen en op 5 november 1983 aan hem heeft toevertrouwd. Deze brief is essentieel voor eenieder die de ernst en reikwijdte van de boodschappen van Medjugorje wil begrijpen. Het begin en einde van de brief zijn nu ook in het Nederlands vertaald. Dringend aanbevolen te lezen!


Verslag

Om mensen bekend te maken met misschien de belangrijkste verschijningen ooit zijn hier
 
De moeder Gods verschijnt in Medjugorje (ca. 2 blz. op papier), complete inhoud van een Nederlandse vouwkaart over Medjugorje, met een overzicht van de boodschappen van de H. Maagd, telefoonnummers waar de meest recente maandelijkse boodschap voor de wereld op beluisterd kan worden, alsook adressen, telefoonnummers en boeken voor meer informatie. 
Wonder te Medjugorje (nu in Nederlands vertaald!) (ca. 20 blz. op papier), complete inhoud van de krant met de originele kolommen van Wayne Weible, een lutherse protestant, die een innerlijke oproep hoorde de boodschappen van Onze Lieve Vrouw te verspreiden, een van 's werelds meest vooraanstaande promotors van de boodschappen, auteur van verscheidene boeken over Medjugorje; van de krant zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren gedrukt.
Alle 1300 boodschappen van het begin tot vandaag op één bladzijde – eerste boodschap het eerst, laatste boodschap het laatst (ca. 200 blz. op papier), Complete inhoud van het boek Boodschappen van moeder Maria in Medjugorje door René Laurentin; uitgegeven door de Stichting Vriendenkring Medjugorje-Nederland, De Bilt, Nederland, aangevuld met de boodschappen van 1991 tot 1999 van Stichting Medjugorje Centrum, Landgraaf, van 1999 tot 2008 van de website In Medjugorje verschijnt de Heilige Maagd Maria en van andere websites die betrekking hebben op Medjugorje en van 2008 tot vandaag in eigen vertaling. Dit is de enige pagina in de wereld waar alle boodschappen van het begin in 1981 tot heden chronologisch worden gegeven, de eerste boodschap het eerst, de laatste boodschap het laatst, als één lange Internetpagina die opgeslagen (ctrl-s), afgedrukt (ctrl-p) en doorzocht (ctrl-f) kan worden. Indien u een mobiele telefoon hebt waarmee u Internetpagina's kunt bekijken biedt deze pagina een eenvoudige manier de boodschappen aan anderen te laten zien. Als u problemen ondervindt ,et het laden van deze pagina, probeer dan in de instellingen van uw Internet browser het laden van afbeeldingen en video's op "vragen" of "uit" te zetten. Het wordt aangeraden deze pagina (ctrl-s) of de hele website (met een programma als WinHTTrack of Wget) regelmatig op te slaan, zodat men de boodschappen kan lezen voor het geval het Internet niet werkt.


Aanbevolen literatuur

Medjugorje - De Boodschap, omslag en omslagteksten van Wayne Weible's eerste boek over Medjugorje. Vertaling uit 2002 van de Engelse editie die voor 't eerst werd uitgegeven in 1989, 20e druk in april 1995. Uitgegeven door uitgeverij SWP en bij hen te bestellen voor € 17,-. Hoofdstuk 21 - Rita's Story (uit de Engelse editie) behandelt de wonderbaarlijke genezing van multiple sclerose van Rita Klaus.


Reizen

Voor het reizen naar Medjugorje in coronatijd, zie het nieuwsartikel
bijgewerkt - vrijdag 11 september 2020 - Hoe reis je naar Medjugorje op bedevaart in coronatijd
of Hoe u binnen 48 uur na het testen Bosnië en Herzegovina binnenkomt
(www.medjugorje.eu)


Locatie
Waar ligt Medjugorje?, door Google Maps. Google Maps heeft nieuwe zeer gedetailleerde satellietfoto's van Medjugorje! Bekijk de kerk, Heuvel van de verschijningen (Podbrdo) and Kruisberg (Krizevac).
Met het vliegtuig
Goedkope vluchten naar Sarajewo zijn begonnen! Goedkope vluchten (tientallen Euro's incl. belastingen) naar of van Sarajewo, Split of Dubrovnik kunnen gevonden worden met Skyscanner (typ voor Sarajewo de lokale spelling "Sarajevo"). De goedkoopste stoelen vindt u door te kiezen voor bv. Nederlands, enkeltje, en dan zo breed mogelijk te zoeken door "overal" en "het hele jaar" te gebruiken, om daarna het zoeken te versmallen. Om "overal" als vertrek te gebruiken (om bv. uit te zoeken vanuit welke landen u goedkoop naar een bestemming kunt vliegen) kunt u zoeken naar vluchten vanuit die bestemming naar "overal". Als u een goedkope vlucht tussen bv. Duitsland en Medjugorje vindt, dan zijn er bv. ICE (hogesnelheidstrein)-tickets tussen Amsterdam/Utrecht/Arnhem en bv. Keulen te koop voor €19,- incl. toeslagen op NS Hispeed. Budgetretours voor het vliegtuig bestaan simpelweg uit twee budgetenkeltjes, dus u kunt ook aankomen in bv. Sarajewo, maar vertrekken vanuit bv. Split. Aangezien normale vliegmaatschappijen ook zijn begonnen met goedkope tickets, dient men ook te zoeken op sites zoals Atp. Vanuit Sarajewo vliegveld kunt u een bus nemen en op de hoofdweg overstappen op een tram naar het bus- en treinstation in het midden van de stad - het echte "stadscentrum" ligt in het oostelijke deel van Sarajewo. Vanuit Split vliegveld gaan vliegveldbussen naar de haven/bus-/treinstation in het stadscentrum. Vanuit Italië vliegen vanaf 2011 directe charters op het vliegveld van Mostar. Dit vliegveld heeft echter ongelukken gekend, omdat de aanvliegroute in een vallei ligt. Vrijwel niemand weet dat Ploče een gecombineerde bus/treinstation/luchthaven heeft, maar de luchthaven is niet ontwikkeld voor Medjugorje. Veilig vliegen op Split, Sarajewo of Dubrovnik is daarom aan te bevelen.

Met de trein
Weinig mensen weten het, maar de parochie van Medjugorje heeft een treinstation in Šurmanci, op de treinlijn van Sarajewo naar Ploče. Dit is een van de mooiste treinroutes van de Balkan, door bergachtig gebied langs de Neretwarivier door de Neretwavallei. Met de trein naar Medjugorje geeft een impressie. Europese verbindingen kunnen gevonden worden met de reisplanner van Die Bahn of voor de mobiele telefoon met de DB Navigator App, beide zijn in het Nederlands (de planners kennen geen 'Šurmanci' of 'Mostar', gebruik 'Sarajevo' of 'Ploce'). Als u de mooie route langs de Rijn wilt nemen, kies dan via 'Koblenz' in de reisplanner. Een Interrailkaart voor 5 uit 15 dagen onbeperkt reizen door Europa (€200 voor jongeren, €264 voor volwassenen, €238 voor ouderen) kost de helft van een gewoon treinretour naar Medjugorje, is goedkoper dan een retourticket van een lijnvliegtuig, is geldig in de hogesnelheidstreinen in Duitsland en kan nog op de dag van vertrek worden gekocht. Meestal is het twee dagen reizen, dus dan houdt u nog één reisdag over. Men kan tegenwoordig in één dag met de trein van Den Helder/Amsterdam/Utrecht/Arnhem naar Zagreb reizen (in de geavanceerde reisopties van Die Bahn alles wat langzamer is dan een sneltrein, NahVerkehr, bussen etc., afvinken, anders komen er alleen bussen i.p.v. treinen naar Zagreb in beeld) Reist men later op de dag vanuit Nederland/België en neemt men de nachttrein München-Zagreb bijvoorbeeld dan heeft deze 6 en 4-persoons gemengde couchettes maar 3- en 2-persoons gescheiden couchettes voor €22 resp. €33. De 1-persoons couchettes mogen niet gebruikt worden met een Interrailkaart. In 2017 bevestigden de Bosnische-Herzegowinesche Spoorwegen telefonisch dat de treinroute Sarajewo-Čapljina/Medjugorje (allemaal binnen Bosnië-Herzegowina, kaart) heropend is met een nieuwe, sneltrein, die nu in Čapljina in de zomer vóór zonsondergang aankomt (dienstregeling). Dus u kunt nu van de mooiste treinroute van Europa, door de Neretwa-vallei, genieten in volle pracht. Echter, de trein stopt niet meer in Šurmanci (8 km van en zonder bussen naar Medjugorje), maar in Čapljina (16 km van en met bussen naar Medjugorje). De treinroute Banja-Luka-Sarajevo werkt ook, maar niet met aansluitende tijden. Over grensovergaande verbindingen Zagreb (Kroatië)-Banja-Luka (Bosnië) en Čapljina (Bosnië)-Ploče (Kroatië) wordt nog onderhandeld. Het resulterende advies is in één dag de trein van Nederland/België naar Zagreb te nemen (dan geniet men van de Alpen bij daglicht), dan in Zagreb te overnachten, de volgende dag de bus van het busstation, dat dicht bij het treinstation ligt, naar Sarajewo te nemen, dan de sneltrein naar Čapljina te nemen om van het geweldige uitzicht te genieten en dan de bus naar Medjugorje te nemen. In 2017 vertrekken de treinen vanuit Sarajewo op 7u01 en 16u26 naar Mostar en Čapljina. Sneltreinen vertrekken van Čapljina om 05u52 en 19u25 naar Mostar en Sarajewo. De spoorweg strekt zicht uit tot aan de Adriatische kust in Ploče. Weinig mensen weten ook dat Ploče een gecombineerd trein/busstation/vliegveld heeft, maar het vliegveld is niet ontwikkeld voor Medjugorje.

Met de bus
Eurolines opereert met internationale bussen naar Kroatië en Bosnië. Vanuit Sarajewo, Split of Dubrovnik is het drie uur met een streekbus reizen (vanuit Sarajewo ook met de trein) naar Medjugorje voor enkele Euro's. Er gaat vanuit deze steden minstens een bus per dag rechtstreeks naar Medjugorje. Bijvoorbeeld in de zomer van 2009 vertrekt een rechtstreekse bus vanuit Sarajewo naar Medjugorje onder andere om 16u45, die stopt in Mostar bij het moslim trein-/busstation en daarna bij het Kroatische busstation en die vóór zonsondergang aankomt in Medjugorje. Maar vaak is een snellere manier om te reizen om een streekbus te nemen naar een stad dichtbij Medjugorje en dan een bus vandaar naar Medjugorje te nemen. Bijvoorbeeld, vanuit Sarajewo naar Mostar gaan de bussen een keer per uur op het hele uur, van Mostar naar Medjugorje zijn er zo'n 10 bussen dagelijks: zo'n 4 vanaf het moslim trein+busstation en zo'n 6 vanaf het onlangs herbouwde Kroatische busstation. Als u dient te reizen vanaf het moslim treinstation in oost-Mostar naar het Kroatische busstation in west-Mostar: het is een wandeling van 2 km over de Neretwarivier heen, waarbij u de vroegere frontlijn (Boulevard) oversteekt. Vanuit Split of Dubrovnik rijden de bussen minstens een keer per uur naar Ploče, vanuit Ploče gaan bussen (of de trein) meerdere keren per dag naar Medjugorje.
Overzicht over Surmanci vanaf de top van de
        Neretwavallei
Reistip
Aangezien goedkope vluchten naar Sarajewo begonnen zijn, adviseer ik een goedkope vlucht te nemen naar Sarajewo, dan een prachtige sneltreinrit te nemen naar Čapljina en dan òf de bus te nemen naar Medjugorje òf uzelf dan in Čapljina op te laten halen met de auto door uw pensionhouder van Medjugorje. Capljina, 16 km van Medjugorje, heeft een grote wachtzaal, buiten een café en enige bussen en taxi's. De vertrektijden van de vluchten van bv. Keulen naar Sarajewo zijn niet zo vroeg, dus minder mensen dienen een nacht in Keulen te slapen en meer mensen kunnen in een dag naar Medjugorje reizen.


Verwijzingen


Oost west, thuis best. Clicky
laatste 1000 bezoekers
donderdag 28 juli 2022