Image of English flag
English
Afbeelding van de nederlandse vlag
Nederlands
Medjugorje - De Boodschap

2 januari 2000 - "In deze grootse en heilige tijd die jullie zijn binnengegaan..."
25 november 2015 - "
Bid voor mijn intenties. De vrede is in gevaar"
LAATSTE WIJZIGINGEN
boodschappen van 25 en 2 november 2015 toegevoegd
nieuws over jongerenfestival 31 juli - 6 augustus 2015 toegevoegd
video van zieners in magnificatgebed bijeen op altaar toegevoegd
5 boodschappen aan Mirjana van 2 februari 1997 tot 2 januari 2003 toegevoegd (9 volgen)

Laatste boodschappen Laatste nieuws
Overzicht
Inleiding
Verslag
Aanbevolen literatuur
Reizen
Verwijzingen
Video's opslaan
Contact

Laatste boodschappen van de Koningin van de Vrede

picture of the Gospa

woensdag 25 november 2015
Tot Marija: - "Lieve kinderen! Vandaag roep ik jullie allemaal op: bid voor mijn intenties. De vrede is in gevaar, daarom, lieve kinderen, bid en wees dragers van vrede en hoop in deze rusteloze wereld waar Satan aanvalt en op alle manieren verleidt. Lieve kinderen, wees standvastig in gebed en moedig in het geloof. Ik ben met jullie en bemiddel bij mijn Zoon Jezus voor jullie allemaal. Dank jullie dat jullie gehoor hebben gegeven aan mijn oproep." (www.medjugorje.eu)

maandag 2 november 2015, Onze Lieve Vrouw bidt met Mirjana voor de ongelovigen
Tot Mirjana: - "Lieve kinderen, opnieuw verlang ik ernaar met jullie te spreken over liefde. Ik heb jullie om mij verzameld in de naam van mijn Zoon volgens Zijn wil. Ik verlang dat jullie geloof standvastig is, voortvloeiend uit liefde. Want, diegenen van mijn kinderen die de liefde van mijn Zoon begrijpen en haar volgen, leven in liefde en hoop. Zij hebben de liefde van God leren kennen. Daarom, mijn kinderen, bid, bid om in staat te zijn des te meer lief te hebben en werken van liefde te doen. Want, geloof alleen zonder liefde en werken van liefde is niet wat ik van jullie vraag: mijn kinderen, dit is een illusie van geloof. Het is opscheppen met je zelf. Mijn Zoon zoekt geloof en werken, liefde en goedheid. Ik bid en ik vraag jullie ook om te bidden en liefde te leven; want ik verlang dat mijn Zoon, als Hij in de harten van al mijn kinderen kijkt, liefde en goedheid in hen kan zien en geen haat en onverschilligheid. Mijn kinderen, apostelen van mijn liefde, verlies de hoop niet, verlies geen kracht. Jullie kunnen dit doen. Ik moedig jullie aan en zegen jullie. Want alles dat er is in deze wereld, die veel van mijn kinderen, ongelukkiger wijze, in de eerste plaats stellen, zal verdwijnen; en alleen liefde en werken van liefde zullen blijven en de deur van het Koninkrijk van de Hemel openen. Ik zal op jullie wachten bij deze deur. Bij deze deur, verlang ik er naar al mijn kinderen te verwelkomen en te omhelzen. Dank jullie!" (www.medjugorje.eu)

picture of the Gospa

zondag 25 oktober 2015
Tot Marija: - "Lieve kinderen! Ook vandaag, is mijn gebed voor jullie allemaal, speciaal voor al diegenen van wie het hart verhard is voor mijn oproep. Jullie leven in de dagen van genade en zijn je niet bewust van de gaven die God jullie geeft door mijn aanwezigheid. Lieve kinderen, kies ook vandaag voor heiligheid en neem het voorbeeld van de heiligen van deze tijd en jullie zullen zien dat heiligheid een realiteit is voor jullie allemaal. Verheug je in de liefde, lieve kinderen, dat jullie in de ogen van God niet te herhalen en niet te vervangen zijn, omdat jullie Gods vreugde in deze wereld zijn. Getuig van vrede, gebed en liefde. Dank jullie dat jullie hebben beantwoord aan mijn oproep." (www.medjugorje.eu)

vrijdag 2 oktober 2015, Onze Lieve Vrouw bidt met Mirjana voor de ongelovigen
Tot Mirjana: - "Lieve kinderen! Ik ben hier onder jullie om jullie aan te moedigen, jullie te vervullen van mijn liefde en jullie opnieuw op te roepen getuigen te zijn van de liefde van mijn Zoon. Veel van mijn kinderen hebben geen hoop, zij hebben geen vrede, ze hebben geen liefde. Zij zoeken mijn Zoon, maar weten niet hoe en waar Hem te vinden. Mijn Zoon  opent Zijn armen wijd voor hen en jullie dienen hen te helpen om tot Zijn omhelzing te komen. Mijn kinderen, daarom moeten jullie om liefde bidden. Jullie moeten heel, heel veel bidden om des te meer liefde te hebben, omdat liefde de dood verslaat en het leven laat voortduren. Apostelen van mijn liefde, mijn kinderen, verenig jullie in gebed met een eerlijk en eenvoudig hart ongeacht hoe ver jullie van elkaar zijn. Moedig elkaar aan in spirituele groei zoals ik jullie aanmoedig. Ik waak over jullie en ben met jullie wanneer jullie ook aan mij denken. Bid ook voor jullie herders, voor diegenen die alles hebben opgegeven ter wille van mijn Zoon en ter wille van jullie. Houd van hen en bid voor hen. De hemelse Vader luistert naar jullie gebeden. Dank jullie." (www.medjugorje.eu)

picture of the Gospa

vrijdag 25 september 2015
Tot Marija: - "Lieve kinderen! Ook vandaag bid ik tot de Heilige Geest om jullie harten te vullen met een sterk geloof. Gebed en geloof zal jullie hart vullen met liefde en vreugde en jullie zullen een teken zijn voor diegenen die ver van God zijn. Lieve kinderen, moedig elkaar aan tot gebed met het hart, zodat gebed jullie leven mag vervullen; en iedere dag, zullen jullie, lieve kinderen, boven alles, getuigen zijn van het dienen van God in aanbidding en van jullie naaste in nood. Ik ben met jullie en bemiddel voor jullie allemaal. Dank jullie dat jullie aan mijn oproep hebben beantwoord." (www.medjugorje.eu)

woensdag 2 september 2015, Onze Lieve Vrouw bidt met Mirjana voor de ongelovigen
Tot Mirjana: - "Lieve kinderen, mijn lieve apostelen van liefde, mijn dragers van waarheid, weer roep ik jullie op en verzamel ik jullie om mij heen om me te helpen, om al mijn kinderen te helpen die dorsten naar liefde en waarheid - die dorsten naar mijn Zoon. Ik ben  een genade van de hemelse Vader, gezonden om jullie te helpen het woord van mijn Zoon te leven. Houd van elkaar. Ik heb jullie aardse leven geleefd. Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is, maar als jullie elkaar zullen liefhebben, zullen  jullie met het hart bidden, zullen jullie geestelijke hoogten bereiken en de weg naar de hemel zal voor jullie geopend worden. Ik, jullie moeder, wacht op jullie daar omdat ik daar ben. Wees trouw aan mijn Zoon en leer anderen trouw. Ik ben met jullie. Ik zal jullie helpen. Ik zal jullie geloof leren zodat jullie mogen weten hoe het op de goede manier aan anderen over te dragen. Ik zal jullie waarheid leren zodat jullie mogen weten hoe te onderscheiden. Ik zal jullie liefde leren zodat jullie mogen  weten wat echte liefde is. Mijn kinderen, mijn Zoon zal het voor Hem mogelijk maken om te spreken door jullie woorden en jullie daden. Dank jullie." (www.medjugorje.eu)

picture of the Gospa

dinsdag 25 augustus 2015
Tot Marija: - "Lieve kinderen! Ook vandaag roep ik jullie op gebed te zijn. Moge gebed voor jullie de vleugels zijn voor een ontmoeting met God. De wereld is in een ogenblik van beproeving, omdat ze God vergeten en verlaten heeft. Daarom, lieve kinderen, wezen jullie diegenen die God zoeken en boven alles liefhebben. Ik ben met jullie en leid jullie naar mijn Zoon, maar jullie moeten jullie 'ja' zeggen in de vrijheid van kinderen van God. Ik bemiddel voor jullie en ik houd van jullie, lieve kinderen, met een eindeloze liefde. Dank jullie dat jullie gehoor hebben gegeven aan mijn oproep." (www.medjugorje.eu)

zondag 2 augustus 2015, Onze Lieve Vrouw bidt met Mirjana voor de ongelovigen
Tot Mirjana: - "Lieve kinderen, ik ben een moeder die van haar kinderen houdt, en ik zie in wat voor moeilijke tijd jullie leven. Ik zie dat jullie het zwaar hebben, maar weet: jullie staan er niet alleen voor. Mijn Zoon is bij jullie. Hij is overal. Hij is onzichtbaar, maar als je van Hem houdt, kun je Hem zien. Hij is het licht dat je ziel verlicht en je vrede schenkt. Hij is de Kerk die je moet liefhebben en waarvoor je altijd moet bidden en vechten - niet alleen met woorden, eerder met daden van liefde. Mijn kinderen, zorg ervoor dat iedereen mijn Zoon leert kennen, zorg ervoor dat men Hem liefheeft, want de waarheid is in mijn Zoon, geboren uit God - de Zoon van God. Verlies geen tijd met nadenken en afwegen, want anders raak je verder van de waarheid verwijderd. Aanvaard Zijn woord met een eenvoudig hart en leef ernaar. Als je naar Zijn woord leeft, zul je bidden. Als je naar Zijn woord leeft, zul je liefhebben met barmhartige liefde, zullen jullie elkaar liefhebben. Hoe meer je liefhebt, hoe verder je verwijderd raakt van de dood. Voor wie het woord van mijn Zoon beleeft en liefheeft, wordt dood leven. Ik dank jullie. Bid dat jullie in staat zijn om mijn Zoon in jullie herders te zien en te aanvaarden." (www.medjugorje.nl)

Laatste nieuws!

Medjugorje.eu brengt geen anonieme geruchten, "informatie van binnenuit", vaak later tegensprekend, alleen echt nieuws

3 augustus 2015 - Zieners spreken weer bij het altaar op het jongerenfestival in Medjugorje van 31 juli - 6 augustus!
Jakov, Marija, Ivan en Mirjana hebben gesproken.
Voor live uitzending, herhalingen en downloads zie www.bedevaart.net/multimediavertaling.html, of kies www.bedevaart.net/multimedia-duits.html, en zet eventueel het geluid van de video uit en zet het geluid van Live Radio Mir onder de video aan.
Of probeer
www.marytv.tvwww.medjugorje.hr, www.medjugorje-info.com, www.mladifest.com or www.kathtube.com.
Groeten van het jongerenfestival in Medjugorje, mooiste plek op aarde!

Mladifest 2015
25 juni 2015 - Medjugorje zieners in gebed bijeen voor verjaardag
(www.bedevaart.net)

13 juni 2015 -Apostolische Reis naar Sarajewo: Persconferentie aan boord van vliegtuig van de Heilige Vader van Sarajewo naar Rome (6 juni 2015)
(handmatige Nederlandse vertaling)
Vaticaanse tekst van de complete persconferentie in het vliegtuig
"We zijn dicht bij het nemen van een besluit"
klik op de video om de paus over Medjugorje te horen (in het Italiaans met Engelse ondertitels)

6 februari 2015 - Paus Franciscus zal 6 juni 2015 Sarajewo bezoeken, 150 km van Medjugorje
(handmatige vertaling volgt)
zie ook www.katholieknieuwsblad.nl
zie ook www.radiovaticana.va (Engels)
ctv.va
17 september 2014 -  Marin Čilić uit  Medjugorje wint het U.S. Open tennistournooi
(handmatige vertaling volgt)
zie ook de nieuwsberichten op www.bedevaart.net van 7 t/m 17 september!
marin cilic celebrated greeted medjugorje
           september 16 2014 US Open tennis win victory
2 augustus 2014 - Zieners verschijnen weer bij het altaar op jongerenfestival in Medjugorje 31 juli - 6 augustus!
80.000 mensen aanwezig
Marija, Ivan, Mirjana en Jakov hebben gesproken!
Live uitzending op www.bedevaart.net/multimediavertaling.html
Voor downloads/terugspelen probeer www.marytv.tv, www.medjugorje-info.com, www.mladifest.com en www.kathtube.com
(vertaling in andere talen dan Nederlands)
Groeten uit Medjugorje!
http://fotoalbum.dds.nl/jgamleus/zomer2007/thumbnail/Pict0325.jpg
2 augustus 2014 - Nieuwe snelweg van Split naar Medjugorje over de Kravicawatervallen zal worden geopend
Wordt bijgewerkt...
(www.medjugorje.eu)

21 januari 2014 - Kardinaal: verwacht pauselijk oordeel over Medjugorje in 2014
Cardinal
           Vinko Puljic of Sarajevo
18 januari 2014 - Vaticaans onderzoek naar bedevaartsoord Medjugorje officieel afgerond - Kerknet.be
(zie ook Bedevaart.net en
automatische Nederlandse vertaling van Medjugorjetoday.tv)
federico
           lombardi vatican medjugorje
25 september 2013 - Mariabeeld in Vicka's ouderlijk huis geeft opeens licht
(zie ook Algemeen Dagblad)
(klik op foto voor vergroting)
6 september 2013  - Paus noemt Koningin van de Vrede vier maal in zijn oproep voor gebeds- en vastendag voor SyriŽ deze zaterdag 7 september
(zie ook Engelse bericht)
6 september 2013 - Mirjana's geheimen gered door soldaat
Mirjana
           praying before her apparition on March 18th 1994,
           her 29th birthday when war was raging in Bosnia
           and Hercegovina
22 augustus 2013 - treinen naar Medjugorje rijden wel twee keer per dag
(klik op foto voor vergroting)
Timetable for trains departing from
            Sarajevo
12 juni 2013 - Medjugorjeziener zegt dat hem de hemel tweemaal getoond is
medjugorje visionary seer veggente ivan
           dragicevic apparition april 28 saint mary mother
           of god church middletown nj
15 maart 2013 - Paus Franciscus, als kardinaal, stond Medjugorjeziener toe in Buenos Aires te getuigen op 4 maart

Afgelopen 33 jaar waren biechtvaders paus JezuÔet uit KroatiŽ en Franciscaan uit Herzegowina

lees de Nederlandse nieuwsbrief van zr. Emmanuel van Medjugorje op www.medjugorje.nl!
14 maart 2013 - Nieuwe paus was blij van Medjugorje te horen
bergoglio
           cardinal pope francis medjugorje happy
4 maart 2013 - Maagd Maria in ArgentiniŽ: "Ontwaak en besluit tot  heiligheid"
lees dit nieuws op www.bedevaart.net!
12 januari 2013 - Ivan versterkt Ierse strijd tegen abortus
handmatige vertaling!
medjugorje
           message december 25 2012 christ child baby jesus
           speaks speaking marija pavlovic lunetti visionary
           seer apparition
8 januari 2013 - Zieneres Vicka, Mgr. Leonard en pater Ljubicic zullen op openbare bedevaart naar Bethlehem gaan
handmatige vertaling!
(met dank aan www.bedevaart.net voor het vinden van de Nederlandse video's!)
church
           nativity bethlehem apparitions virgin mary
           medjugorje visionary vicka ivankovic mijatovic
           august 2013
21 december 2012 - Kardinaal Ruini open voor Medjugorje
handmatige vertaling!
(ingekort)
cardinal
           camillo ruini president vatican commission
           medjugorje
17 december 2012 - Laatste zitting van Vaticaanse Medjugorje-commissie is nu
handmatige vertaling!
(ingekort)
cardinal
           camillo ruini vatican commission medjugorje
15-20 november 2012 - 12.000 verwelkomen Ivan in Libanon
(automatische Nederlandse vertaling)
Lees dit en andere 3 artikelen over Ivan's bezoek aan Libanon op www.medjugorjetoday.tv!
(automatische Nederlandse vertaling, bijgewerkt)


2 november 2012 - Zienster Marija: stop Satans plan door vasten medjugorje visionary seer veggente marija
           pavlovic lunetti desio italy italia october
           ottobre 14 2012
2 november 2012 - Jakov Colo oogst succes als zanger
medjugorje visionary seer veggente jakov colo
           singer sings duet ivana kovac tv show croatian htv
           gods blessing citluk october 24 2012
10 oktober 2012 - H. Geest komt vaker voor in boodschappen
handmatige vertaling!
Holy Spirit Medjugorje messages visionary
           mirjana dragicevic soldo virgin mary increase
           trend tendency
26 september 2012 - Ivan: Medjugorje is belangrijk voor mensheid
handmatige vertaling!
Gebedsavond met visionair Ivan in de St. Stefanskathedraal in Wenen
geleid door kardinaal SchŲnborn van de Congregatie van de Geloofsleer
in het Duits, Engels, Spaans, Russisch
Terug te spelen op bedevaart.net, lees ook het verslag aldaar!

26 september 2012 - Maria vraagt gebeden voor wereldleiders en het leven
handmatige vertaling!
medjugorje visionary seer veggente ivan
           dragicevic rovigo verona apparition apparizione
           september setteembre 19 2012 pray world leaders
           peace
26 september 2012 - Maria roept dringend op te bidden voor vrede
handmatige vertaling!
http://www.medjugorjetoday.tv/wp-content/uploads/2012/09/ivan-dragicevic-medjugorje-visionary-seer-veggente-voyant-seher1-300x225.jpg
19 september 2012 - Schedels op de Verschijningsheuvel! Aborteurs bekeren zich!
lees onderdeel nr. 2 in zr. Emmanuel's nieuwsbrief
4 september 2012 - Aanhoren van geheimen putte Mirjana uit
handmatige vertaling!
medjugorje visionary seer veggente voyante
           seherin mirjana dragicevic soldo apparition
           apparizione secrets segretti september settembre 2
           2012
3 september 2012 - Massale belangstelling voor heroptreden Vicka
lees het artikel op bedevaart.net!
medjugorje visionary seer veggente voyante
           seherin vicka ivankovic mijatovic apparition
           appearance talk corridonia italy italia september
           settembre 1 2012
3 september 2012 - Dovende branden laten grote verwoesting achter
handmatige vertaling!
fires fire medjugorje burn burning september
           1 2 2012
27 augustus 2012 - Medjugorje ziener Ivan: Geheimen zullen kerk en wereld beproeven
en
Regering zonder God is anarchie

handmatige vertalingen!
http://www.medjugorjetoday.tv/wp-content/uploads/2012/08/medjugorje-visionary-seer-veggente-voyant-seher-ivan-dragicevic-300x199.jpg
25 augustus 2012 - Medjugorje's pastoor: Maria zou Christus' wederkomst kunnen voorbereiden
handmatige vertaling!
return reappearance jesus christ medjugorje
           virgin mary apparitions five centuries pastor fr
           father petar vlasic interview vecernji list august
           2012
14 augustus 2012 - Genezing van een verlamde Belgische vrouw op het jongerenfestival! - het complete verhaal
en
Vrouw staat op uit haar rolstoel
automatische Nederlandse vertaling
saint st james church jakob jakov giacomo
           chiesa crkva medjugorje
5 augustus 2012 - Medjugorje's pastoor: Rome kon Medjugorje niet negeren
automatische Nederlandse vertaling
fr fra petar vlasic pastor parish priest
           medjugorje
31 juli - 6 augustus 2012 - 40.000 bij jongerenfestival ! (automatische Nederlandse vertaling) - "Heer, vergroot ons geloof" - getuigenissen, liederen, preken, 9-12u, 16-23u
dit is de officiŽle lijst voor live uitzendingen:
Arabisch, Duits, Italiaans, Engels, Spaans, Kroatisch, Frans, Pools
http://fotoalbum.dds.nl/jgamleus/zomer2007/thumbnail/Pict0325.jpg
vrijdag 20 juli 2012 - Blinde vrouw zag na zonnewonder
raffaella mazzocchi
dinsdag 17 juli 2012 - Genezing van blinde vrouw in Medjugorje
photo
zaterdag 7 juli 2012 - Medjugorje-gebedsdag in Kevelaer
http://www.niederrhein-tourismus.de/media/img/200/13385_kevelaer_2.jpg
27 juni 2012 - Marija: Medjugorje nog in een vroeg stadium
automatische Nederlandse vertaling
medjugorje visionary seer marija pavlovic
           lunetti apparition 2011
27 juni 2012 - Marija: we waren klaar om martelaren te worden
automatische Nederlandse vertaling
medjugorje visionary seer marija pavlovic
           june summer 1981
26 juni 2012 - Maria wil eerste dagen bekend gemaakt hebben
automatische Nederlandse  vertaling
medjugorje visionaries seers apparition hill
           podbrdo june 29 1981 ivan mirjana dragicevic vicka
           invanka ivankovic marija pavlovic jakov colo
           photos photo early days
26 juni 2012 -
Naar schatting 100.000 bezochten 31e verjaardag van verschijning in Medjugorje
automatische Nederlandse  vertaling
medjugorje 31 31st anniversary apparitions
           virgin mary june 25 2012
26 juni 2012 - Verjaardag trekt een menigte naar de biecht
automatische Nederlandse vertaling
medjugorje confession confessionals 31st
           anniversary june 24 25 2012 31 years apparitions
22 mei 2012 - Lokale bisschop van Medjugorje neemt meer neutraal standpunt in
25 april 2012 - Medjugorje enige officiŽle plaats voor eredienst tijdens Turkse Rijk - nieuwsbrief van zr. Emmanuel van april 2012, onderdeel 2
(klik op kaart voor vergroting)
kaart van vroegere Turkse rijk
24 februari 2012 - Kardinaal Ruini praat de Paus over Medjugorje bij automatische Nederlandse vertaling
medjugorje vatican commission cardinal
           camillo ruini pope benedict xvi 16
21 februari 2012 - Alle zes zieners van Medjugorje zijn door Vaticaanse Commissie ondervraagd
Medjugorje Visionaries
14 februari 2012 - Kardinaal Puljic: Medjugorjecommissie moet eind 2012 klaar zijn
Cardinal Vinko Puljic - Abp. of Sarajevo -
           2009
27 januari 2012 - O.L.Vrouw gaf een boodschap tegen het doden van ongeboren kinderen in 1990 - lees de nieuwsbrief van zr. Emmanuel van 15 oktober 2011!
Miraculeuze foto uit Medjugorje 1986
26 december 2011 - Driejarig kind genezen van 19 tumoren in Medjugorje
lees dit nieuws op www.bedevaart.net!
plaatje
           van Joshua
26 december 2011 - Verlamde vrouw genezen tijdens Verschijning aan Ivan
lees dit nieuws op www.bedevaart.net!
Plaatje van Sylvia


Overzicht

Sinds 24 juni 1981 zeggen enkele kinderen in een afgelegen dorp in het het voormalige JoegoslaviŽ verschijningen te krijgen van de Maagd Maria. Deze verschijningen duren voort tot op de dag van vandaag. De Maagd roept op tot gebed, bekering, vasten, boete en vrede. Deze verschijningen zijn vergelijkbaar met de verschijningen van Lourdes, Frankrijk (1858) en Fatima, Portugal (1917), welke goedgekeurd zijn door de katholieke kerk. Echter,


Inleiding

Pater Tomislav Vlasic's brief aan Paus Johannes Paulus II, de officiŽle brief van de kapelaan van Medjugorje aan de Paus over de gebeurtenissen in Medjugorje. In zijn brief aan de Paus van 16 december 1983 brengt Tomislav Vlasic verslag uit over de openbaringen die Mirjana in 1982 heeft ontvangen en op 5 november 1983 aan hem heeft toevertrouwd. Deze brief is essentieel voor eenieder die de ernst en reikwijdte van de boodschappen van Medjugorje wil begrijpen. Het begin en einde van de brief zijn nu ook in het Nederlands vertaald. Dringend aanbevolen te lezen!


Verslag

Om mensen bekend te maken met misschien de belangrijkste verschijningen ooit zijn hier
 
De moeder Gods verschijnt in Medjugorje (ca. 2 blz. op papier), complete inhoud van een Nederlandse vouwkaart over Medjugorje, met een overzicht van de boodschappen van de H. Maagd, telefoonnummers waar de meest recente maandelijkse boodschap voor de wereld op beluisterd kan worden, alsook adressen, telefoonnummers en boeken voor meer informatie. 
Wonder te Medjugorje (nog alleen in 't Engels) (ca. 20 blz. op papier), complete inhoud van de krant met de originele kolommen van Wayne Weible, een lutherse protestant, die een innerlijke oproep hoorde de boodschappen van Onze Lieve Vrouw te verspreiden, een van 's werelds meest vooraanstaande promotors van de boodschappen, auteur van verscheidene boeken over Medjugorje; van de krant zijn al meer dan 25 miljoen exemplaren gedrukt.
Boodschappen van moeder Maria in Medjugorje, van 1981 tot vandaag (ca. 200 blz. op papier), Renť Laurentin; uitgegeven door de Stichting Vriendenkring Medjugorje-Nederland, De Bilt, Nederland. Complete inhoud van het boek, aangevuld met de boodschappen van 1991 tot en met 1998 van Stichting Medjugorje Centrum, Landgraaf en van 1999 tot vandaag van de website In Medjugorje verschijnt de Heilige Maagd Maria en van andere websites die betrekking hebben op Medjugorje, soms in eigen vertaling. Dit is de enige pagina in de wereld waar alle boodschappen van 1981 tot heden chronologisch worden gegeven als ťťn Internetpagina die opgeslagen (ctrl-s), afgedrukt (ctrl-p) en doorzocht (ctrl-f) kan worden. Indien U een mobiele telefoon hebt waarmee U Internetpagina's kunt bekijken biedt deze pagina een eenvoudige manier de boodschappen aan anderen te laten zien. Als U de hele pagina niet kunt laden vanwege de lengte, probeer dan in de instellingen van Uw Internet browser het laden van afbeeldingen uit te schakelen. Het wordt aangeraden deze pagina regelmatig op te slaan voor het geval het Internet niet werkt.


Aanbevolen literatuur

Medjugorje - De Boodschap, omslag en omslagteksten van Wayne Weible's eerste boek over Medjugorje. Vertaling uit 2002 van de Engelse editie die voor 't eerst werd uitgegeven in 1989, 20e druk in april 1995. Uitgegeven door uitgeverij SWP en bij hen te bestellen voor Ä 17,-. Hoofdstuk 21 - Rita's Story (uit de Engelse editie) behandelt de wonderbaarlijke genezing van multiple sclerose van Rita Klaus.


Reizen


Locatie
Waar ligt Medjugorje?, door Google Maps. Google Maps heeft nieuwe zeer gedetailleerde satellietfoto's van Medjugorje! Bekijk de kerk, Heuvel van de verschijningen (Podbrdo) and Kruisberg (Krizevac).
Met het vliegtuig
Goedkope vluchten naar Sarajewo zijn begonnen! Goedkope vluchten (tientallen Euro's incl. belastingen) naar of van Sarajewo, Split of Dubrovnik kunnen gevonden worden met Skyscanner (typ voor Sarajewo de lokale spelling "Sarajevo"). De goedkoopste stoelen vindt U door te kiezen voor bv. Nederlands, enkeltje, en dan zo breed mogelijk te zoeken door "overal" en "het hele jaar" te gebruiken, om daarna het zoeken te versmallen. Om "overal" als vertrek te gebruiken (om bv. uit te zoeken vanuit welke landen U goedkoop naar een bestemming kunt vliegen) kunt U zoeken naar vluchten vanuit die bestemming naar "overal". Als U een goedkope vlucht tussen bv. Duitsland en Medjugorje vindt, dan zijn er bv. ICE (hogesnelheidstrein)-tickets tussen Amsterdam/Utrecht/Arnhem en bv. Keulen te koop voor Ä19,- incl. toeslagen op NS Hispeed. Budgetretours voor het vliegtuig bestaan simpelweg uit twee budgetenkeltjes, dus U kunt ook aankomen in bv. Sarajewo, maar vertrekken vanuit bv. Split. Aangezien normale vliegmaatschappijen ook zijn begonnen met goedkope tickets, dient men ook te zoeken op sites zoals Atp. Vanuit Sarajewo vliegveld kunt U een bus nemen en op de hoofdweg overstappen op een tram naar het bus- en treinstation in het midden van de stad - het echte "stadscentrum" ligt in het oostelijke deel van Sarajewo. Vanuit Split vliegveld gaan vliegveldbussen naar de haven/bus-/treinstation in het stadscentrum. Vanuit ItaliŽ vliegen vanaf 2011 directe charters op het vliegveld van Mostar. Dit vliegveld heeft echter ongelukken gekend, omdat de aanvliegroute in een vallei ligt. Vrijwel niemand weet dat Ploče een gecombineerde bus/treinstation/luchthaven heeft, maar de luchthaven is niet ontwikkeld voor Medjugorje. Veilig vliegen op Split, Sarajewo of Dubrovnik is daarom aan te bevelen.

Met de trein
Weinig mensen weten het, maar de parochie van Medjugorje heeft een treinstation in äurmanci, op de treinlijn van Sarajewo naar Ploče. Dit is een van de mooiste treinroutes van de Balkan, door bergachtig gebied langs de Neretwarivier door de Neretwavallei. Met de trein naar Medjugorje geeft een impressie. Europese verbindingen kunnen gevonden worden met de reisplanner van Die Bahn of voor de mobiele telefoon met de DB Navigator App, beide zijn in het Nederlands (de planners kennen geen 'äurmanci' of 'Mostar', gebruik 'Sarajevo' of 'Ploce'). Als U de mooie route langs de Rijn wilt nemen, kies dan via 'Koblenz' in de reisplanner. Een Interrailkaart voor 5 uit 10 dagen onbeperkt reizen door Europa (Ä175 voor jongeren, Ä267 voor volwassenen) kost de helft van een gewoon treinretour naar Medjugorje, is goedkoper dan een retourticket van een lijnvliegtuig, is geldig in de hogesnelheidstreinen in Duitsland en kan nog op de dag van vertrek worden gekocht. Het is zo anderhalve dag met de trein naar Medjugorje en anderhalve dag terug, dus dan houdt u nog ťťn reisdag over. De nachttrein MŁnchen-Zagreb bijvoorbeeld heeft 6 en 4-persoons gemengde couchettes maar 3- en 2-persoons gescheiden couchettes voor Ä22 resp. Ä33. De 1-persoons couchettes mogen niet gebruikt worden met een Interrailkaart. De dienstregeling van Sarajewo naar äurmanci, het meest spectaculaire deel, kan gevonden worden op de reisplanner van de éeljeznice Federacije Bosne i Hercegovine, de Bosnisch-Herzegowinese spoorwegen. De spoorweg is echter in de 19e eeuw gemaakt door het Oostenrijks-Hongaarse Rijk en op dit traject gaan vaak locomotieven kapot. Dan moet er een locomotief komen van een andere stad en dat duurt uren. Dus als u van avontuur houdt, is dit voor u, maar trekt u er alstublieft extra tijd voor uit. Zonsondergang is vroeg in BosniŽ-Herzegowina, ook met zomertijd. Het resulterende advies is te proberen tussen Sarajewo en äurmanci ochtendtreinen te nemen om van het geweldige uitzicht te genieten. In 2015 vertrekken de treinen vanuit äurmanci om 06u37 naar Mostar, Sarajewo en Zagreb, 10u33 naar Čapljina en Ploče, 18u43 naar Mostar en Sarajewo and 22u02 naar Čapljina. De spoorweg eindigt aan de Adriatische kust in Ploče. Weinig mensen weten ook dat Ploče een gecombineerd trein/busstation/vliegveld heeft, maar het vliegveld is niet ontwikkeld voor Medjugorje.

Met de bus
Eurolines opereert met internationale bussen naar KroatiŽ en BosniŽ. Vanuit Sarajewo, Split of Dubrovnik is het drie uur met een streekbus reizen (vanuit Sarajewo ook met de trein) naar Medjugorje voor enkele Euro's. Er gaat vanuit deze steden minstens een bus per dag rechtstreeks naar Medjugorje. Bijvoorbeeld in de zomer van 2009 vertrekt een rechtstreekse bus vanuit Sarajewo naar Medjugorje onder andere om 16u45, die stopt in Mostar bij het moslim trein-/busstation en daarna bij het Kroatische busstation en die vůůr zonsondergang aankomt in Medjugorje. Maar vaak is een snellere manier om te reizen om een streekbus te nemen naar een stad dichtbij Medjugorje en dan een bus vandaar naar Medjugorje te nemen. Bijvoorbeeld, vanuit Sarajewo naar Mostar gaan de bussen een keer per uur op het hele uur, van Mostar naar Medjugorje zijn er zo'n 10 bussen dagelijks: zo'n 4 vanaf het moslim trein+busstation en zo'n 6 vanaf het onlangs herbouwde Kroatische busstation. Als U dient te reizen vanaf het moslim treinstation in oost-Mostar naar het Kroatische busstation in west-Mostar: het is een wandeling van 2 km over de Neretwarivier heen, waarbij U de vroegere frontlijn (Boulevard) oversteekt. Vanuit Split of Dubrovnik rijden de bussen minstens een keer per uur naar Ploče, vanuit Ploče gaan bussen (of de trein) meerdere keren per dag naar Medjugorje.
Overzicht over Surmanci vanaf de top van de
         Neretwavallei
Reistip
Aangezien goedkope vluchten naar Sarajewo begonnen zijn, adviseer ik een goedkope vlucht te nemen naar Sarajewo, dan een prachtige treinrit te nemen naar Medjugorje en Uzelf dan in äurmanci, 5 km van de kerk, op te laten halen met de auto door Uw pensionhouder van Medjugorje! Denk eraan dat zonsondergang vroeg is in BosniŽ-Herzegowina. äurmanci heeft geen wachtkamers, bussen of taxi's. Capljina, een station verder, 16 km van Medjugorje, heeft een grote wachtzaal, buiten een cafť en enige bussen en taxi's. De vertrektijden van de vluchten van bv. Keulen naar Sarajewo zijn niet zo vroeg, dus minder mensen dienen een nacht in Keulen te slapen en meer mensen kunnen in een dag naar Medjugorje reizen.


Verwijzingen


Oost west, thuis best. Free counter and web stats
teller is gestopt.
wordt gerepareerd.

woensdag 25 november 2015