Tags

Related Articles

Share This

Tenniskampioen dankt God voor het winnen van de U.S. Open

Ongeveer 20.000 mensen begroetten plaatselijke tennisspeler Marin Čilić toen hij terugkeerde naar Medjugorje na het winnen van de U.S. Open. Čilić dankte God en de maagd Maria dat ze hem liet zien welk pad hij moest nemen. Toppolitici waren aanwezig om te feliciteren en een grote menigte vierde tot in de nacht.

marin cilic celebrated greeted medjugorje
            september 16 2014 US Open tennis win victory

Marin Čilić arriveert per open auto in Medjugorje.
Foto: Djani Photo en Video, Medjugorje

Medjugorje verwelkomde plaatselijke speler Marin Čilić als een koning op 16 september toen hij terugkeerde naar zijn thuisstad voor de eerste keer sinds hij de U.S. Open heren enkelspel-titel op 8 september won.

Onder de duizenden aanwezig om te feliciteren, waren velen uit de hele regio rond Medjugorje en uit Kroatie gekomen. Marin Čilić dankte hen allemaal en dankte God en de maagd Maria.

From the evening party. Photo: Brotnjo              Online

Van het avondfeest. Foto Brotnjo Online

"Dank jullie allemaal, in het bijzonder mijn ouders en dierbaren, omdat dit zonder hen niet mogelijk geweest was. Dank U God en Onze Lieve Vrouw van Medjugorje dat ze mij de weg getoond hebben die ik moest nemen. Ik ben verheugd niet alleen voor mijzelf maar ook voor de mensen om me heen die zich verheugden in mijn succes en ik hoop dat er veel meer zullen komen in de toekomst" citeerde plaatselijk nieuwsportaal Glas Brotnja uit de toespraak vanaf het achteraltaar van de St.Jacobuskerk.

Marin Čilić komt aan. Foto: Glas Brotnja

Marin Čilić komt aan. Foto: Glas Brotnja

Vergezeld vanaf de Kroatische grens door leden van de plaatselijke motorclub, arriveerde Marin Čilić iets na 16 uur in een open auto in Medjugorje. Buiten de St. Jacobuskerk werd hij verwelkomd door parochiepriester pater Marinko Sakota en door vijf toppolitici: Vjekoslav Bevanda (voorzitter van de ministerraad van Bosnië-Herzegowina), Milan Blandic (burgemeester van Zagreb) en drie kandidaten voor de aanstaande presidentiële verkiezing, allen vergezelden de plaatselijke burgemeester Ivo Jerkic, bericht het plaatselijke portaal Brotnjo Online.

Marin Čilić bedankt de menigte. Foto: Brotnjo Online

Marin Čilić bedankt de menigte. Foto: Brotnjo Online

Daarna deed Marin Čilić mee met de rozenkrans om 17 uur en met de daarna volgende mis. Na de mis, gaf parochiepriester pater Marinko Sakota Marin Čilić een ingelijste opname die Čilić liet zien terwijl hij de U.S. Open-trofee omhoog hield, samen met de St. Jacobuskerk en het witte beeld van de Maagd Maria.

Het avondfeest vond plaats in het plaatselijke sport- en recreatiecentrum Corkova Dolac waar een podium en een breed filmscherm neergezet waren om plaats te bieden aan verschillende populaire bands en solisten die voor een grote menigte tot diep in de nacht optraden.