Jonge vrouw genezen van ongeneeslijke hersenziekte na bezoek aan Medjugorje | Stephen Ryan

Jonge vrouw genezen van ongeneeslijke hersenziekte na bezoek aan Medjugorje

Young Woman Cured of Incurable Brain Disease after Visit to Medjugorje May 16, 2019

Het type hersenziekte van Elena Artioli verdwijnt nooit of wordt nooit kleiner. Maar de hare deed het nadat ze naar Medjugorje was gegaan. Haar Italiaanse specialist kent geen andere gevallen in de wereld waarbij dit is gebeurd. Voor Elena zelf is haar spirituele vernieuwing het grootste wonder en geschenk dat ze ontving.

Elena Artioli was born on January
                              19th 1982 in Ferrara, Italy. At age 16 she
                              was diagnosed with the serious blood
                              vessel disease AVM which does not vanish
                              or shrink without treatment. Elena's
                              specialist would not perform a surgery.
                              Instead she went to Medjugorje, and became
                              the world�s first AVM patient whose AVM
                              decreased without treatment.Elena Artioli werd geboren op 19 januari 1982 in Ferrara, Italië. Op 16-jarige leeftijd werd bij haar de ernstige bloedvataandoening AVM vastgesteld die niet verdwijnt of krimpt zonder behandeling. De specialist van Elena wilde geen operatie uitvoeren. In plaats daarvan ging ze naar Medjugorje en werd 's werelds eerste AVM-patiënt wiens AVM zonder behandeling afnam.^

Cerebrale arterioveneuze misvorming is ongeveer net zo erg als het klinkt. Het is een bloedvataandoening in de hersenen waarvan de grootte niet afneemt, maar alleen hetzelfde blijft of toeneemt.

De enige uitzondering hierop in de wereld is Elena Artioli uit Bologna, Italië. Ze werd deze uitzondering nadat ze naar Medjugorje ging.

Het Italiaanse meisje was 16 jaar oud in 1998 toen terugkerende problemen met het gezichtsvermogen ertoe leidden dat ze de diagnose cerebrale arterioveneuze misvorming (AVM) kreeg in het frontale gebied linksachter, met een afmeting van 3 centimeter.

AVM is een abnormale verbinding tussen de slagaders en aders in de hersenen. De meest voorkomende AVM-problemen zijn hoofdpijn en epileptische aanvallen. Andere veel voorkomende symptomen zijn een pulserend geluid in het hoofd, progressieve zwakte, gevoelloosheid en zichtveranderingen, evenals slopende, ondraaglijke pijn.

“Vanaf dat moment veranderde mijn leven volledig. Ik leefde in angst, in vrees, in het niet-weten, in verdriet en in dagelijkse ongerustheid voor wat er op ieder moment zou kunnen gebeuren”, vertelt Elena Artioli in haar getuigenis op Guarda Con Me, de blog van Medjugorje-fotograaf Daniel Miot.

Deskundige geeft hoop, maar geen operatie

Bij ernstige gevallen van AVM scheuren de bloedvaten en is er een bloeding in de hersenen. Symptomen als gevolg van bloedingen zijn onder meer bewustzijnsverlies, plotselinge en ernstige hoofdpijn, misselijkheid, braken, incontinentie en wazig zien.

Dr. Edoardo BoccardiDr. Edoardo Boccardi

Beperkingen veroorzaakt door lokale hersenweefselbeschadiging op de bloedingslocatie zijn ook mogelijk, waaronder epileptische aanvallen, eenzijdige verlamming, een verlies van gevoel aan één kant van het lichaam en gebreken in taalverwerking.

Elena Artioli ging door heel Italië op zoek naar de expert die haar het vertrouwen en de antwoorden kon geven die ze nodig had. Na enkele grote teleurstellingen vond ze hem in Dr. Edoardo Boccardi, de hoofdneuroloog van de afdeling neuroradiologie van het Niguarda-ziekenhuis in Milaan en een internationale deskundige op het gebied.

Elena Artioli with her dogElena Artioli met haar hond

“Hij vertelde me dat hij op dat moment noch een operatie zou uitvoeren noch enige vorm van therapie zou uitvoeren omdat het een te groot en te dun gebied was om te behandelen met radiochirurgie. Ik kon zo rustig mogelijk doorgaan met mijn leven - ik moest echter alle activiteiten vermijden die een verhoging van de hersendruk konden veroorzaken”, vertelt Elena Artioli.

“Godzijdank vertoonden de resultaten van mijn MRI's, die elk jaar consequent in Milaan werden genomen, geen significante verschillen in de tijd. De op een na laatste MRI dateerde van 21 april 2007 om precies te zijn. Sindsdien heb ik altijd verdere testen uitgesteld uit angst te ontdekken dat er in de loop der jaren iets is veranderd.”

Transformatie en genezing in Medjugorje

Het was meer dan vier jaar geleden sinds de meest recente medische controle van de nu 29-jarige Elena Artioli toen ze een goede vriend en collega toestond haar over te halen naar Medjugorje te gaan. Haar vriend had de plaats beschreven als een bestemming van interne sereniteit en grote vrede.

“Dat was wat ik op dat moment nodig had. En dus vertrok ik met veel nieuwsgierigheid en een beetje scepsis op 2 augustus 2011 met mijn moeder naar Medjugorje's Jeugdfestival”, vertelt Elena Artioli.

“Ik beleefde 4 dagen van intense emoties. Ik kwam heel dicht bij het geloof en het gebed. De beklimmingen van de twee bergen, vooral de Kruisberg, waar ik na een gebed bij verrassing tot inkeer kwam, zijn plaatsen van diepe vrede, vreugde en innerlijke sereniteit - precies die sensaties waar mijn vriend voortdurend naar verwees en waarin ik moeite had om te geloven.”

Hoewel Elena Artioli veel bad in Medjugorje, vroeg ze niets voor zichzelf.

Climbing Cross Mountain was a profound
                            experience for Elena Artioli, during her
                            first trip to MedjugorjeHet beklimmen van de Kruisberg was een diepgaande ervaring voor Elena Artioli, tijdens haar eerste reis naar Medjugorje

'Het was alsof er iets in je 'binnenkwam' waar je niet om vroeg. Ik bad veel, maar ik kon nergens om vragen, omdat ik altijd dacht dat er mensen waren die voorrang en prioriteit hadden in vergelijking met mij en in vergelijking met mijn problemen”, zegt ze.

“Ik keerde terug naar huis, diep geestelijk veranderd, met vreugde in mijn ogen en sereniteit in mijn hart. Ik was in staat om dagelijkse problemen met een andere geest en energie aan te pakken. Gebed werd een dagelijkse noodzaak - ik voel me er beter door.'

Check-up onthult unieke verbetering

Naarmate de tijd verstreek, werd Elena Artioli zich ervan bewust dat zij een ongewone genade had ontvangen. Ze vond de moed en besloot na vijf jaar haar gebruikelijke test te boeken in Milaan, vastgesteld op 16 april 2012.

Before and after: Elena Artioli's AVM
                            decreased from 3 centimeters to 1Voor en na: de AVM van Elena Artioli daalde van 3 centimeter naar 1

“Na de MRI ging ik met mijn arts naar de uitslag. Toen we het laatste onderzoek met dat van 5 jaar eerder vergeleken, was er een sterke vermindering van de grootte van de vasculaire nidus en een algehele vermindering van het kaliber van veneuze drainage, met proximale parenchymale pijn”, getuigt Elena Artioli.

“De ontmoeting met de arts, nog steeds in ongeloof, toonde aan dat de grootte van de vasculaire nidus ongeveer 1 centimeter was en dat het praktisch onmogelijk is dat een AVM spontaan krimpt, zonder enige vorm van behandeling. Mijn arts zegt dat ik zijn eerste geval hiervan ben in al zijn uitgebreide professionele ervaring, zelfs in het buitenland. Een AVM groeit meestal of blijft even groot. ”

En toch beschouwt Elena Artioli haar spirituele vernieuwing als een nog groter geschenk dan haar fysieke genezing:

“Fysieke genezing is ongetwijfeld iets zichtbaars, tastbaars en echt iets geweldigs, maar ik herken meer de innerlijke spirituele genezing, het pad van bekering, de sereniteit en de kracht die ik nu heb. Het is onbetaalbaar en het is niet te vergelijken”, zegt ze.

“Alleen vandaag kan ik beweren dat ik met vreugde en sereniteit, alles wat me in de toekomst zou kunnen overkomen, met een andere geest, met meer rust en moed en met minder angst tegemoet zal treden, omdat ik me niet alleen zal voelen en dat wat mij gegeven is, iets is dat echt groot is. "

“Ik leef mijn leven met meer diepgang. Elke dag is een geschenk. ”


Dit is een handmatige vertaling van
Young Woman Cured of Incurable Brain Disease after Visit to Medjugorje 
(www.patheos.com)

Undo
"The young woman is now well and that is wonderful. She must be thrilled as ..."

Young Woman Cured of Incurable Brain ..."
"I'm not surprised. If I wasn't warned not to judge our shepherds by our Lady, ..."

Was One of the Four Cardinals ..."
"I cant believe some Catholic publication is defending Trump. Have you read the Muller report? ..."

Catholic Media, Medjugorje, and the parallels ..."
"La Stampa!?! For real? HAHA! Might as well quote Wikipedia! When I said Rome, I ..."

Catholic Media, Medjugorje, and the parallels ..."

Browse Our Archives

Follow Us!


TRENDING AT PATHEOS More Voices
What Are Your Thoughts?leave a comment