Heilige geest komt vaker voor in boodschappen

Na slechts één keer genoemd te zijn tussen 2005 en 2010, sprak de Maagd Maria negen keer over de Heilige Geest tegen zienster Mirjana Soldo tussen 2011 en 2012. "Wat er aan zit te komen vereist de volledige aanwezigheid van de Heilige Geest"en "De hemel staat klaar om de genaden van de Heilige Geest nu te schenken" verklaren Medjugorje-deskundigen.

Holy Spirit Medjugorje messages visionary
                      mirjana dragicevic soldo virgin mary increase
                      trend tendency

Het universele symbool van de Heilige Geest is een duif

Toen de boodschap van de Maagd Maria aan zienster Mirjana Dragicevic-Soldo op dinsdag gewag maakte van de Heilige Geest, was dat voor de negende keer in 24 boodschappen die aan Mirjana gegeven werden dit jaar en vorig jaar.

Ter vergelijking, de Heilige Geest werd slechts één keer genoemd in de boodschappen aan Mirjana toen deze regelmatig werden tussen 2005 en 2010, onthult het boodschappenonderzoek dat werd uitgevoerd door de redacteur van de Crown of Stars Bernard Gallaghar.

medjugorje visionary seer veggente voyante
                      seherin mirjana dragicevic soldo apparition
                      apparizione october ottobre 2 2012

Mirjana bij haar verschijning op 2 oktober.

Long-time followers of the apparitions and messages of Medjugorje believe the trend is meaningful and worthy of notice, they tell Medjugorje Today.

“I feel the Holy Spirit is being credited a little more often at this time due to the length of time the apparitions have occured. Does the mention of the Holy Spirit add anything new to the messages received by Mirjana? I do not think it does in a direct way” best-selling author Wayne Weible sets out.

wayne weible medjugorje author writer

Wayne Weible

Echter, in deze tijden met zoveel afwijkingen in de natuur, is het meer een erkenning van de aanwezigheid van God op aarde zoals Jezus die voorspelde in de Heilige Schrift. Een verschijning op zich is bewijs van de Heilige Geest. Datgene wat er aan komt vereist Zijn volledige aanwezigheid en we zien het gerommel van wat er aan zit te komen als de geheimen daadwerkelijk beginnen te gebeuren" vertelt Weible aan Medjugorje Today.

Het antwoord van de commentator van de boodschap van MaryTV, Cathy Nolan, komt voort uit de actuele boodschap van de Maagd Maria aan Mirjana op 2 oktober:

virgin mary our lady medjugorje tihaljina
                      statue"Lieve kinderen, ik roep jullie en kom onder jullie want ik heb jullie nodig. Ik heb apostelen met een zuiver hart nodig. Ik bid, en jullie zouden ook moeten bidden, dat de Heilige Geest je in staat mag stellen en je leiden, dat Hij je mag verlichten en je vervullen van liefde en nederigheid. Bid dat Hij je mag vervullen van genade en barmhartigheid. Alleen dan zullen jullie mij begrijpen, mijn kinderen. Alleen dan zullen jullie mijn pijn begrijpen vanwege hen die de liefde van God niet hebben leren kennen. Dan zullen jullie in staat zijn mij te helpen. Jullie zullen mijn lichtdragers van Gods liefde zijn. Jullie zullen de weg verlichten voor diegenen die ogen hebben gekregen, maar niet willen zien. Ik verlang voor al mijn kinderen mijn Zoon te zien. Ik verlang voor al mijn kinderen Zijn Koninkrijk te ervaren. Nogmaals roep ik jullie op en smeek jullie te bidden voor diegenen die mijn Zoon geroepen heeft. Dank jullie."

"Als de zieners 'Waarom'-vragen worden gesteld over wat Onze Lieve Vrouw zegt en doet, veranderen ze de vraag. Ze zeggen dat het niet vruchtbaar is te vragen 'Waarom', maar in plaats daarvan dienen we te vragen 'Hoe'. Ik zou zeggen, we moeten ons afvragen hoe we kunnen reageren op het verzoek van Onze Lieve Vrouw aan ons" vertelt Cathy Nolan aan Medjugorje Today.

cathy nolan marytv mary tv medjugorje message
                      messages

Cathy Nolan

"Als ze ons vraagt te bidden tot de Heilige Geest, dan moeten we ons afvragen hoe we doelmatiger kunnen bidden tot de Heilige Geest. Hoe kunnen we ons openen voor Zijn Genade, Zijn inspiratie, Zijn macht? Als Onze Lieve Vrouw ons vraagt moeten we reageren."

"Onze Lieve Vrouw leidt ons in een plan van de Hemel. Ze krijgt haar signalen van de V.ader, Jezus en de Heilige Geest. Als zij dit nú van ons vraagt, is het omdat de Hemel klaar is om de genade van de Heilige Geest nú te geven. Onze Lieve Vrouw is met ons om ons te geleiden, ons te leiden, ons te beschermen en ons sterker te maken. Zij kent de patronen, we zijn veilig bij haar" zegt Cathy Nolan.

"We hoeven er niet achter te komen wat God doet. Hij houdt van ons, zoals altijd!"

(Dit artikel staat op

www.medjugorje.eu/nieuws/heiligegeest/

en is een handmatige vertaling van

www.medjugorjetoday.tv/7271/holy-spirit-gains-prominence-in-messages/ )

http://is.gd/PtRL76